Kategoriat
Yleinen

Sote-alan työmahdollisuudet kiinnostivat

Teemasta toimeen- tapahtumaviikko esitteli sote-alan mahdollisuuksia ja uratarinoita.

Uudenmaan TE-toimiston järjesti sosiaali- ja terveysalaa esittelevän virtuaalisen toimialaviikon tammikuussa. Toimialaviikko huipentui keskiviikkona 26.1. järjestettyyn rekrytointitapahtumaan, johon osallistui lähes 500 alasta kiinnostunutta.

Sosiaali- ja terveysalalle kaivataan lisää tekijöitä ja toimialaviikon tavoitteena oli houkutella kiinnostuneita kuulemaan, minkälaisia työllistymisvaihtoehtoja alalla on.

Tapahtumaviikon aikana julkaistut sisällöt käsittelivät sosiaali- ja terveysalan monia mahdollisuuksia ja erilaisia uratarinoita. Esimerkiksi toimialaviikon podcast-lähetyksissä lääkäri Pippa Laukka ja tubettaja Tero Heikkilä kertoivat omista urapoluistaan. Blogi-kirjoituksessa puolestaan ylitarkastaja Tarja Vainiola Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeasta kertoi omasta polustaan tohtoriksi.

– Monella alalla on pulaa tekijöistä ja Uudenmaan TE-toimiston toimialaviikot ovat yksi keino etsiä ratkaisuja eri alojen haasteisiin. Saimme sote-alan viikolle mukaan innostavia puhujia, työnantajia ja oppilaitoksia. Sivustojemme kävijämäärät kertovat, että alan työmahdollisuudet ja sote-alan uratarinat kiinnostivat, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastannut johtava asiantuntija Mira Lehtinen Uudenmaan TE-toimistosta.

Sosiaali- ja terveysalan toimialaviikko oli kolmas Uudenmaan TE-toimiston järjestämä Teemasta toimeen -toimialaviikko. Syksyllä 2021 järjestetyillä toimialaviikoilla pureuduttiin matkailu- ja ravitsemisalan sekä kaupan- ja asiakaspalvelualan haasteisiin.

Tähän mennessä kaikki toimialaviikot on järjestetty virtuaalisesti.

– Virtuaalinen alusta madaltaa kynnystä osallistua tapahtumaan. Erilaiset infotilaisuudet toimivat hyvin virtuaalisesti, mutta toivon kuitenkin, että voimme jatkossa järjestää rekrytointitapahtumia kasvotusten, Mira sanoo.

Uudenmaan TE-toimisto järjestää kevään 2022 aikana kaksi toimialaviikkoa. Seuraava toimialaviikko on Rakennus-, logistiikka- ja teollisuusalan viikko 28.3.-1.4.2022.