Esiintyjät

Noora Fagerström perusti Suomen ensimmäisen smoothie-ketjun Jungle Juice Barin, jonka toimitusjohtajana hän työskenteli lähes 10 vuotta. Nooran usko liikeideaansa ja visioonsa, on opettavainen ja inspiroiva tarina sinnikkyydestä, rohkeudesta, ja uskosta omiin unelmiin. Yrittäjyydestä Noora oppi omakohtaisesti kaiken mahdollisen. Nooran on voinut nähdä myös suositussa Diili-ohjelmassa neuvonantajana. Nykyään Noora käyttää aikansa monen eri yhtiön ja yhdistyksen hallituksessa sekä tekee enkelisijoituksia startup-yrityksiin. Hän aloitti työn kansanedustajana keväällä 2023.  

Fadumo Ali on hoitajia välittävän Hoiwa Oy:n perustaja, ja hänet valittiin 2021 Vuoden 100 terveydenhuollon vaikuttajan listalle (Mediauutiset) sekä Espoon Vuoden Yrittäjäksi 2022. Fadumo on kahdessa vuodessa saanut aikaan useampia muutoksia sote-alalla, mm. nostanut hoitajien palkkoja ja auttanut alan toimijoita saamaan henkilökuntaa nopeasti ja joustavasti. Yrityksen listoilla on jo yli 2500 työntekijää pidempiin ja jopa yhden päivän vuokrasuhteisiin.

Shani Livson, johtamisen ja työhyvinvoinnin kouluttaja ja valmentaja, sertifioitu RMP motivaatiovalmentaja, kätilö, HM. Motivaatio on yksi tärkeimmistä hyvän johtamisen ja työhyvinvoinnin avaimista ja siksi Shani haluaa tuoda tätä ymmärrystä laajasti ja syventäen työyhteisöihin.

Eetu Pesonen on Youtubesta tuttu Eetu! eeddspeaksina tunnettu Eetu on tubettanut jo vuodesta 2012. Vuosien saatossa harrastuksesta on muodostunut jo täysipäiväinen työ, jota pyöritetään oman yrityksen kautta. Yritysmuotoa on haettu toiminimestä aina osakeyhtiöön asti. Yrittäjänä eeddspeaksin kanavien sisältöjen monipuolisuus on mahdollistanut myös monien työtuntien ulkoistamisen ja useiden projektien takana onkin palkattua työvoimaa. Miten harrastuksesta voi sitten tehdä itselleen työn ja vielä yli 11 vuotisen uran jälkeen? Salaisuus piilee siinä, että tekee sitä mistä aidosti nauttii. 

Ville Kankare on tubettaja ja sisällöntuottaja. YouTubessa hänet tunnetaan nimellä Vinkare. Hän on tunnettu näyttävistä ja hyvin editoiduista Youtube-videoistaan, sekä rentona, optimistisena ja hauskanpidosta nauttivana persoonana. Vinkare-kanavalla Ville haluaa ennen kaikkea viihdyttää ihmisiä monipuolisella sisällöllä omasta elämästään ja mielenkiinnon kohteista. Hänen videot sisältävät paljon arjen vlogaamista, matkailua, ruokaa, teknologiaa ja paljon muuta. Ville on ollut youtubessa mukana jo vuodesta 2006, joten hän on todellinen pioneeri alalla ja on nähnyt kuinka Youtube-skene on kasvanut Suomessa. Yrittäjänä ja päätoimisena youtubettajana hän on toiminut jo vuodesta 2017. Ville on kehittänyt vahvan ammattitaidon kameran käytössä ja editoinnissa, ja hän on käyttänyt näitä taitoja menestyksekkäästi oman yrityksensä perustamisessa ja youtubettajana toimimisessa.

Henri Laakso, FranCon Franchise Consulting. Henri Laakso on toiminut yli 25 vuotta liikkeenjohdon konsulttina ja tehnyt eri alojen ketjujen rakentamiseen sekä kehittämiseen liittyviä toimeksiantoja. Henri on ohjannut vuosien varrella satoja yrityksiä ja tuhansia yrittäjiä franchisingtoiminnan polulle ja polulla. Henrin asiantuntemusta hyödynnetty myös julkishallinnossa, mm. eri ministeriöiden tutkimushankkeissa ja onpa hän kirjoittanut kolme oppikirjaakin franchisingtoiminnan saloista.

Anneli Komi toimii Suomen Yrittäjien projektipäällikkönä omistajanvaihdoshankkeissa. Hän työskentelee pienten yritysten omistajanvaihdosten edistämiseksi. Annelilla on itselläänkin kokemusta yrityksen myynnistä, ja hän on työskennellyt monta vuotta yrittäjänä ennen nykyistä työtään. Annelin työhön kuuluu yrityskauppojen viestintä, tapahtumat, edunvalvonta ja sidosryhmätyö.

Jarno Vepsäläinen, Eezy työllisyyspalvelut

Saskia Tykkyläinen, Y4 Works. Saskia on yrittäjyyskouluttaja ja -koordinaattori Y4 Worksillä. Reilun kolmen vuoden aikana Saskia on kohdannut työssään yli 1500 aloittanutta, alkavaa tai suunnittelevaa yrittäjää. Jokaisen matka yrittäjäksi on erilainen, samoin kuin on jokaisen tapa toimia yrittäjänä. Suurimpina yrittäjän taitoina Saskia näkee kyvyn heittäytyä kokeilemaan uutta sekä kyvyn tukeutua muihin kun tarvitsee apua. Yrittäjyyskoulutus voi olla paikka, josta tiedon lisäksi mukaan tarttuu myös innostusta, vertaistukea tai yrittäjäystäviä.

Hannele Kostiainen, Business Helsinki. Hannele on pitkän linjan yrittäjyyden ja valmentamisen ammattilainen. Hänen missionaan on auttaa ihmisiä yrittäjyyden kautta luomaan itselleen unelmien työpaikka ja ottamaan käyttöön koko osaamispotentiaali.

Laura Luna, monialainen taiteen ammattilainen; tanssija ja tanssinopettaja, koruntekijä ja puvustaja, kuva- ja mediataiteilija, tarot-tulkitsija ja -kouluttaja sekä tapahtumanjärjestäjä. Hän toimii Taide- ja Käsityöläisosuuskunta Oivalluksen kautta sivutoimisena yrittäjänä kulttuurialalla ja pyörittää omaa pientä tanssikoulua Helsingissä.

Teemu Korhonen, Yritys-Suomen puhelinpalvelut

Juka Hynynen, suomalainen musiikkituottaja ja muusikko. Hän on vaikuttanut useiden kotimaisten ja ulkomaisten artistien levyillä. Juka on toiminut monikansallisen levy-yhtiön, EMI Music Finlandin kotimaisen musiikin A&R-tuotantopäällikkönä ja hoitanut muun muassa yhtiön artistien kansainvälistä vientiä. Nykyisin hän toimii perustamansa Jiffel Music Groupin toimitusjohtajana. Juka on Open Creative Housen perustaja.

Joel Wulff. Up Plus Oy on vuodesta 2013 auttanut tuhansia oppilaita ylittämään itsensä ja pääsemään tavoitteisiinsa.

Paneelikeskustelun osallistujat

Heidi Torn on rekrytointiyrittäjä, joka neuvoo yrityksiä ottamaan asiakaskokemuksessaan huomioon myös näkövammaiset. Luovia unelmiaan hän toteuttaa julkaisemalla omaa musiikkia ja esikoiskirjan.

Abdirahman (Abu) Mohamud Yusuf on Burgal Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hänellä on vankka liiketalouden tausta, johon kuuluu merkonomitutkinto ja maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkinto Helsingin yliopistosta. Abu on koulutukseltaan maatalousekonomisti, jolla on laaja-alainen asiantuntemus taloustieteestä, lohkoketjuteknologiasta, kehitysmaiden taloudesta ja yrittäjyydestä Abun intohimo yrittäjyyteen ja yhteiskunnalliseen kehitykseen heijastuu Burgal Oy:n toiminnassa. Hän on sitoutunut tarjoamaan räätälöityjä valmennuspalveluita ja koulutusratkaisuja, jotka vastaavat työelämän muuttuviin tarpeisiin. Hän uskoo vahvasti yrittäjyyden merkitykseen taloudessa ja yhteiskunnassa.

Harri Apell, toimitusjohtaja ATA-Henkilöstöpalvelut Oy
”Yrittäminen on samaan aikaan valinnanvapautta ja mahdollisuuksia, mutta myös tuskaa ja kuolemanlaaksoa. Se pitää hyväksyä jo ennen yrittämisen alkua. Menestystä voi seurata vain kovalla työllä ja jatkuvalla kehittämisellä, joten silmät auki ja oppimaan. Vanhan sanonnan mukaan lukeminen kannattaa aina, niin myös puhuminen ja verkostoituminen.”