Esiintyjät

Perttu Pölönen, futuristi, keksijä ja tietokirjailija
Perttu on keksinyt musiikinteorian opiskelua helpottavan Sävelkello-keksinnön, voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit. Vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa. 

Peter Sund, toimitusjohtaja, Kyberala ry, Finnish Information Security Cluster (FISC) Peter on työskennellyt laaja-alaisesti turvallisuuden parissa julkishallinnon, EU:n, YK:n sekä elinkeinoelämän tehtävissä. Hänen tehtäväpiiriinsä on kuulunut niin lainvalvonnan, sisäisen turvallisuuden, toimintapolitiikan ja sääntelyn sekä organisaatioiden riskienhallinnan ja tietoturvallisuuden vastuita. Tutkimustoiminnassaan Sund on keskittynyt erityisesti kyberturvallisuuden hallinto- ja johtamisjärjestelmiin sekä niiden oikeudellisiin kysymyksiin

Risto Rajala, Kyberala ry, Finnish Information Security Cluster (FISC)
Risto on Kyberala ry:n asiantuntija. Risto on taustaltaan valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta, ja hän on toiminut työurallaan järjestökentällä, puolueessa, valtionhallinnossa ja elinkeinoelämän piirissä. Hänen työtehtävissään ovat korostuneet laaja-alainen yhteiskunnallinen vaikuttaminen, kansainvälisyys ja järjestötoiminnan kehittäminen.  

Tim Wallin, Lead Strategist, Atea Finland
Tim founded Gambit (now part of Atea) with the main goal of creating a wonderful place to work. Gambit later won the Equality Company of the Year award in 2021. An empathic people leader, Tim has been called ”an European thought leader and pioneer” within the fields of company culture and leadership.

Tero Kulha, COO, partner, Seppo.io

Teemu Karhu, toimitusjohtaja, BearIT
Teemu on yrittäjä, innovaattori ja valmentaja. Pitkän kokemuksen tuoma tietämys alasta ja sen osaamisvaatimuksista on jalostunut uusiin ulottuvuuksiin BearITssa. Teemu ja yritys on palkittu mm. Deloitten kasvulistalla ja Pirkanmaan vuoden yrityksenä. Teemu on luova ja ennakkoluuloton mahdollistaja työelämässä.

Moa Konttila, koulutusasiantuntija, Taitotalo Työnkuvaani Taitotalolla kuuluvat mm. Yrityspuolen yhteistyöt, Taitotalosta Työelämään -kokonaisuuden tuotevastaavan hallinnolliset tehtävät sekä käytännön toteuttaminen, ICT- ja media-alan koulutustuotteiden tuotteistus ja tuotekehitys, projektipäällikön tehtävät sekä esimerkiksi tiimimme kansainvälisyys- ja markkinointivastaavan työt.

Emilia Ryynänen, Project Specialist, Saranen Toimin Project Specialistina Sarasella rekrytoivien koulutusohjelmien parissa. Koulutukseltani olen Kulttuurituottaja ja aiemmin työskennellyt vahvasti tapahtumien ja markkinoinnin parissa. Viime syksynä olen hypännyt rekrytoinnin maailmaan aloittaessani Sarasella. Parasta työssäni on olla tekemisissä ihmisten kanssa sekä auttaa yksilöitä eteenpäin työurallaan.

Pinja Heimala, Senior Project Specialist, Saranen
Toimin Senior Project Specialistina Sarasella rekrytoivien koulutusohjelmien parissa. Olen opiskellut kasvatustieteitä Turun Yliopistolla, jonka jälkeen olin hetken aikaa TE-palveluiden asiakaspalvelussa töissä. Nyt olen ollut Sarasella jo 3,5 vuotta ja päässyt olemaan mukana monissa eri koulutuksissamme sekä näkemään hienoja opiskelijoiden ottamia uraloikkia.

Joni Ervasti
Joni on rekrytoinnin ja työnantajamielikuvan kehittämisen asiantuntija. Hän on työskennellyt urallaan koko Suomen alueella ja rekrytoinut satoja asiantuntijoita eri aloille aina vastavalmistuneista alanvaihtajista kokeneisiin ammattilaisiin, keskittyen viimeiset neljä vuotta IT-toimialaan.

Antti Sipilä, Green ICT -hankkeen projektipäällikkö, TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry
Antin vastuualueella ovat kestävään tietoyhteiskuntakehitykseen liittyvät teemat. Taustaltaan Antti on tietojenkäsittelytieteen maisteri ja tietokirjailija. Työurallaan hän on työskennellyt sekä akateemisen tutkimuksen parissa, julkishallinnossa, pk-yrityksissä että kolmannella sektorilla. TIEKEn ydintoimintoja on tietoyhteiskuntaan liittyvän osaamisen kehittäminen ja digikyvykkyyden edistäminen, joka nykyisin sisältää myös ilmaston ja ympäristön huomioivaa informaatioteknologian käyttöä.

Milja Köpsi, Mimmit koodaa
Milja on suomalainen teknologia-alan vaikuttaja. Hän on työskennellyt vuodesta 2015 Ohjelmisto- ja e-business ry:ssä ja kehittämässään Mimmit koodaa -ohjelmassa vetäjänä vuodesta 2018.

Mimmit koodaa yhteisö tavoittaa yli 10 000 teknologiasta kiinnostunutta naisoletettua ja ohjelmaa on pyöritetty liki 100 IT- ja ohjelmistovetoisen yrityksen osaajapulaa ratkaisemaan ja heidän avullaan.

Oona Hallasaari, Integrify

Juho Mustonen, pedagoginen koulutussuunnittelija

Salla Uusitalo-Kettunen works as a Community Manager at Hive Helsinki. At Hive, she leads the development of a community consisting of future top coding talent. Her passion is to demystify coding and make it more accessible for people from all walks of life.

Paneelikeskustelun osallistujat

Tommi Ohtonen, Business manager, Saranen Consulting
Tommi on teknisten rekrytointien maailmaan sukeltanut markkinoinnin ekonomi, joka syttyy kasvuyritysten auttamisesta ja yksilöiden työurien edistämisestä. Roolissaan Saranen Consulting Oy:llä hän pääsee seuraamaan kehittyvää työelämää ja teknologiakenttää erityisesti IT-päättäjien sekä alalle haluavien työnhakijoiden näkökulmasta.

Lotta Karlsson-Laitinen, HR-partner, Aalto Yliopisto
Olen Aallon IT-palveluiden sekä Chief Digital Officer Kati Hagrosin HR Partner. Autan IT-palveluissamme työskenteleviä ihmisiä viihtymään ja onnistumaan työssään sekä rekrytoin meille uusia osaajia. Mahdollistamme koko yliopiston digitalisaation. Meillä on ok mokailla ja oppia!

Tim Wallin, Lead Strategist, Atea Finland