Esiintyjät

Podcast

Judith Sibelius työskentelee Ison Omenan Emotionissa kosmetiikkamyyjänä. Hän on ollut S-ryhmän palveluksessa vuodesta 2016 alkaen. Judith opastaa työssään asiakkaita löytämään heille oikeat tuotteet ja tekee myös esimerkiksi meikkauspalveluita.

Vapaa-ajallaan Judith viettää aikaa miehen, ystävien ja perheen kanssa. Hän harrastaa laulamista ja salilla käyntiä. Lisäksi Judith tekee mallikeikkoja.


Ellu Laurikainen on Pohjois-Savosta kotoisin oleva vaatetusalan yrittäjä. 50-vuotiaana hän perusti agentuurin, joka tarjoaa ylivertaista palvelua vastuullisesti tuotetuilla tuotemerkeillä. Ellu on päässyt yrityksensä kanssa alkuun mukavasti ja hänellä on jo ajatuksia yrityksen laajentumisen suhteen. Ellulle ominaisia piirteitä ovat hyvät kommunikointitaidot, positiivinen asenne, inhhimillisyys ja aito välittäminen.

Panelistit

Johanna Kokkomäellä on kymmenen vuoden kokemus erilaisista projekti- ja kehittämistehtävistä. Viimeiset viisi vuotta hän on toiminut Suomen Yrittäjäopistolla projektipäällikkönä ja yritystoiminnan kouluttajana. Johanna toimii kouluttajana, ohjaajana ja arvioijana liiketoiminnan perustutkinnossa kiinnostuksen kohteinaan erityisesti markkinointi, asiakkuudet, palvelumuotoilu ja projektityö.


Maria Korpisalo toimii yritysneuvojana. Hän auttaa ihmisiä ymmärtämään yrittäjyttä ja tarjoaa ohjausta, kuinka ryhtyä yrittäjäksi. Marian mukaan tarvitsemme jokainen yrittäjämäisiä ominaisuuksia ja valmiuksia monimutkaistuvassa tulevaisuuden työelämässä.


Irene Matinpalo toimii YritysEspoossa yritysasiantuntijana. Irene neuvoo yrittäjyyttä suunnittelevalle askelmerkit yritystoiminnan aloittamiseen, mutta auttaa myös jo toimivia yrityksiä askelmerkkien säätämisessä. Erikoisosaamisalueena hänellä on myynnin ja markkinoinnin lisäksi riskienhallinta sekä lupa-asiat. Irenellä on kansainvälistä työkokemusta taloushallinnon myynti-, johto- ja asiantuntijatehtävistä. Irene on itsekin toiminut yrittäjänä vuodesta 2004 lähtien.


Markku Visti työskentelee palveluvastaavana Uudenmaan TE-toimistossa. Markku tiimeineen tarjoaa yrittäjyyttä tukevia palveluita yrittäjyydestä kiinnostuneille, aloittaville ja jo toimiville yrittäjille yhteistyössä kuntakokeilukuntien kanssa. Starttirahaprosessi ja -päätöksenteko kuuluvat Markun tiimin osaamisalueeseen, mutta yhtälailla tiimi auttaa myös jo toimivia yrityksiä kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Toimialakatsaus

Bate Ismail on Kaupan liiton ekonomisti. Hän vastaa työmarkkinoiden seurannasta, toimialan yleiskuvasta, tilastoinnista ja koulutuspolitiikan edunvalvonnasta.