Esiintyjät

Hanna Sumari, juontaja, toimittaja ja ruokakirjailija

Yksityisyrittäjä vuodesta 1986. Ensin PR-ja tiedotustoimiston osaomistaja ja toimitusjohtaja ja sen jälkeen vuodesta 1993 TV-toimittaja ja juontaja.

Olen bloggaaja ja influenceri ja työhöni kuuluvat myös luennot, lehtijutut, mainokset ja muut markkinoinnin työvälineet. Rakastan leipomista ja siitäkin on tullut osa työtäni. 

Tuukka Temonen, ohjaaja ja kuvaaja

Olen yli 25 vuotta audiovisuaalisella alalla työskennellyt yrittäjä ja ohjaaja. Kokemusta minulla on hääkuvauksesta dokumentteihin, aina pitkiin elokuviin asti.

Hanna Vuorinen, Business Finland

Hanna Vuorinen on sisällön tuottamisen ja markkinoinnin kokenut asiantuntija, joka on toiminut mm. tuottajana, käsikirjoittajana sekä useissa digitaalisen markkinoinnin asiantuntijatehtävissä.  

Nykyään Business Finlandilla työskentelevä Vuorinen vastaa Film in Finlandin kansainvälisestä markkinoinnista ja myynnistä sekä tekee aktiivisesti työtä kotimaisen audiovisuaalisen toimialan kehittämiseksi. 

Matti Heusala, Matheus Oy

Aloitin TV-urani MTV3:n urheilussa ruutukasvona Tulosruudussa ja toimittajana. Nopeasti veri veti kameran toiselle puolelle. Koen olevani TV-alan moniosaaja. Tykkään tehdä hommia kädet savessa. Olen työurani aikana ollut tekemässä satoja eri projekteja TV-ohjelmista spotteihin, tapahtumatoteutuksia, radiomainoksia, grafiikkaa ja erikoistehosteita, realityä, yritysviestintää, tuotelanseerauksia, katsojakilpaluja telkkariin, TV-toimittajan ja juontajan hommia, käsikirjoituksia, ohjausta, valaisua ja kuvaamista.

Jenny Nyroos, Endemol Shine Finland

Jenny Nyroos on tehnyt töitä tv-alalla vuodesta 2000. Hän on tehnyt pitkän uran ensin ohjaajana ja käsikirjoittajana ja sittemmin tuottajana. Nyroos on tehnyt televisio-ohjelmia kaikille kotimaisille tv-kanaville: lukuisia dokumentteja ja luonto-ohjelmia Ylelle, ohjannut mm. Voice of Finland -, Kokkisota- ja Kenen kotona -ohjelmia. Lisäksi Jenny on käsikirjoittanut mm. Maajussille morsian -ohjelmaa ja toiminut mm. Suurin Pudottaja ja Lego Masters -ohjelmien vastaavana tuottajana.

Vuodesta 2019 hän on toiminut vastaavana tuottaja EndemolShine Finlandilla. Yhtiön tuotantoihin kuuluu useita tunnettuja ja palkittuja tv-sarjoja esim. Sohvaperunat, Suurin Pudottaja, Big Brother, Ensitreffit Alttarilla ja Master Chef. 

Mika Heijari, Journalistiliitto

Olen Journalistiliiton tiedottaja. Vastaan liiton viestinnästä monissa eri kanavissa 14 000 jäsenellemme ja liiton sidosryhmille. Itselläni on takana kolme vuosikymmentä yritys- ja yhteisöviestinnän monipuolisia ja kiinnostavia tehtäviä.

Teemme liittona tiivistä yhteistyötä media- ja kulttuurialojen järjestöjen kanssa.

Journalistiliitto on itsenäinen ammattiliitto, joka valvoo jäsentensä aineellisia ja ammatillisia etuja. Jäsenemme työskentelevät lehtien, radion, television, kustannus- ja media-alan sekä erilaisten viestintäyhtiöiden palveluksessa ja yrittäjinä. 

Seida Sohrabi, Lähi-idän ja islamin asiantuntija sekä kouluttaja ja kolumnisti

Seida Sohrabi on rautainen kurditaustainen Lähi-itään, maahanmuuttoon ja integraatioon erikoistunut valtiotieteiden maisteri, joka luennoi ja kouluttaa ympäri Suomea edellä mainituista teemoista.

Hän kirjoittaa joka toinen viikko kolumneja Ilta-Sanomiin. Päätyökseen hän toimii konsulttina. Tämän lisäksi Sohrabi toimii Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna (kok.) ja on merkittävä suomalainen mielipidevaikuttaja.

Katri Ilona Koppanen, Account Manager, uuspäällikkö, Valofirma

Katri Ilona Koppanen on työskennellyt av-alalla vajaa kymmenen vuotta. Hän on koulutukseltaan puuseppä ja medianomi. Kaikille av-alalla työskentelystä kiinnostuneille hän haluaisi sanoa, että luota omaan potentiaaliisi, sillä vain taivas on rajana sille mitä voit saavuttaa matkalla kohti onneasi.

Juha Niska, Key Grip, Valofirma

Juha Niska on 20 vuotta alalla työskennellyt key grip. Hänen ansioluettelostaan löytyy sekä kotimaisia, että ulkomaisia elokuva ja tv-tuotantoja aina Hollywood-tasolle asti. Torniosta kotoisin oleva ja siellä opiskellut Juha on luonteeltaan iloinen optimisti. Hän uskoo vankasti, että vastaamalla useammin kyllä kuin ei, pääsee pisimmälle. Työnsä ulkopuolella, Juha on klaukkalalainen perheenisä ja hyvä naapuri. 

Panelistit

Paneelikeskustelun vetäjänä toimii Seida Sohrabi.

Antti-Veikko Salo, projektipäällikkö, Metropolia

Antti-Veikko Salo toimii projektipäällikkönä Metropolian Re:act – Nuorten verkostot työelämään -ESR-hankkeessa. Hän on taustaltaan elokuvatuottaja ja hänellä on kokemusta myös freelancerina toimimisesta luovilla aloilla. Nykyisessä työssään hän auttaa media- ja tapahtuma-aloille valmistuneita ja alan työnantajia löytämään toisensa.

Ossi Kallio, Luodo Oy

Ossi Kallio on Metropolia Ammattikorkeakoulusta kuvaajaksi valmistunut elokuvantekijä.

Ossi toimii toimitusjohtajana tuotantoyhtiö LuodoMedia:ssa, joka on vastavalmistuneiden sekä vielä alaa opiskelevien nuorien 2018 perustama tuotantoyhtiö. LuodoMedia tuottaa laaja-alaisesti sisältöjä mainoksista lyhytelokuviin. Ossi toimii monipuolisesti alan työtehtävissä kuvaajana, valaisijana ja valoteknikkona.

Erol Mintas, Academy Of Moving People and Image

Erol Mintas completed his graduate studies in computer science and cinema. His mater theis was about the cinema of Tarkovsky. He made several successful shorts including Butimar and Snow and several documentaries including From Space Syria is Here. His debut feature Song of My Mother won the Heart of Sarajevo Award for Best Film and Best Actor Award in 2014; Song of My Mother won many awards around the world. Erol Mintas founded the Academy of Moving People and Images (AMPI) in Helsinki in 2018 for mobile/moving people – those who have arrived in Finland for different reasons; be they displaced people, forced immigrants, students, asylum seekers, employees, or those who immigrated for love.