Kategoriat
Yleinen

Kokkaa Kapen sienipasta ja osallistu somearvontaan

Miltä kuulostaisi, jos sinulla olisi mahdollisuus osallistua keittiömestari Kari ”Kape” Aihisen kokkikouluun ja saisit vielä omaksesi Kapen ja Jaskan – Mestarin otteessa: Miten ruokaa oikeasti kokataan -kirjan?

Arvontaan osallistuminen on helppoa! Katso nettisivuiltamme teemastatoimeen.fi herkullisen sienipastan resepti. Sinun pitää vain valmistaa tämä ruoka-annos, kuvata se ja ladata kuva julkiselle Instagram-tilillesi tai Facebookiin. Muista merkata kuva tunnisteella #teemastatoimeen.

Voit osallistua arvontaan perjantaihin 29.10. asti. Arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan kaksi palkintopakettia. Voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Muistathan, että Facebook- tai Instagram-tilisi tulee olla julkinen, jotta voit osallistua arvontaan!

Kapen sienipasta

Spaghetti aglio e olio con funghi

200 g spagettia
1 l vettä
20 g merisuolaa
1⁄2 dl pastan keitinvettä
200 g suppilovahvero tai muita tuoreita metsäsieniä
1⁄2 kpl salottisipuli
2 pientä valkosipulinkynttä
1⁄2 dl oliiviöljyä/rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 dl parmesaania
2–3 rkl persiljaa tai lehtipersilljaa

Keitä spagetti reippaasti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Ota talteen hiukan pastan keitinvettä.

Revi sienet pienemmiksi. Halkaise sipuli, poista kanta ja viipaloi toinen puolikkaista. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne ohuelti. Kaada öljy pannulle siten, että pohja peittyy. Kuumenna öljy ja paista sienet rapeiksi.

Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuli ja
valkosipuli, kuullota kevyesti. Kippaa spagetti pannulle ja sekoita. Notkista pastan keitinvedellä. Lisää lopuksi parmesaani ja persilja. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Voit katsoa ohjeen myös videolta! Seuraa keittiömestari Kari ”Kape” Aihisen kokkausta yhdessä palvelujohtajamme Minna Heleniuksen kanssa. Samalla kuulet Kapen uratarinan ja millainen on ravintola-alan tulevaisuus.

Katso tästä Minnan ja Kapen video.